Babka cappuccino ze śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową !
1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch.
2. Dodajemy powoli po jednym jajku, miksując za każdym razem po dodaniu jajka.
3. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, mieszamy całość do połączenia się i dzielimy na dwie części.
4. Do jednej części dajemy cappuccino i dokładnie mieszamy.
5. Do drugiej dodajemy mleko w proszku oraz esencję śmietankową, mieszamy do połączenia się składników.
6. Teraz do foremki wyłożonej papierem do pieczenia bądź wysmarowanej i wysypanej bułką wykładamy najpierw ciemną masę a następnie jasną, wyrównując przy tym wierzch ciasta.
Ciasto pieczemy w 180 stop. przez około 50-60 minut do tak zwanego suchego patyczka (patyczek drewniany, wbity w ciasto, musi być suchy )
7. Składniki na polewę czekoladowa umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy, lekko przestudzoną, gęstniejącą polewą, oblewamy ciasto. Smacznego !!!
Komentarze