Babka budyniowa z czereśniami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna, pachnąca i pełna owoców babeczka na budyniach.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    4 budynie waniliowe
    3 kopiaste łyżki mąki
    3/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki oleju
    łyżka octu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    miseczka wypestkowanych czereśni

Babka budyniowa z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę. Do tego przesiewamy mąkę, budynie i proszek do pieczenia. Zmniejszamy obroty i dolewamy małym strumieniem olej oraz łyżkę octu. Na końcu dodajemy czereśnie obtoczone w mące. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 50 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy