Babka budyniowa czekoladowa

4.5 (194 ocen)

  • 15 min

Coś dla łasuchów uwielbiających ciasta w postaci czekoladowej :)

  • 15 min

Składniki:

  • - 4 jajka
    - 1 szklanka cukru
    - 4 łyżki majonezu
    - 1 szklanka mąki tortowej
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1 opakowanie budyniu czekoladowego
    - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania blaszki
    - cukier puder do posypania gotowego ciasta
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka budyniowa czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem ubić na puszystą pianę, delikatnie dodać majonez, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz budyń.
  • 2. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą tortownicy z kominkiem bądź do blaszki "keksówki" o wymiarach 30x12.
  • 3. Blaszkę wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Babka budyniowa czekoladowa 4. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Porady

- jeśli masa jest zbyt gęsta - dodać 2 łyżki oleju - dla urozmaicenia smaku i zapachu można dodać 1 opakowanie cukru waniliowego i kilka kropel aromatu migdałowego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń czekoladowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować