Babka biszkoptowa

4.94 (167 ocen)

Zdobywca nagrody

Babka biszkoptowa - szybkie ciacho do kawy

Składniki:

  • 6 jaj
    25 dkg mąki
    25 dkg cukru
    kilka kropli wanilii
    3/4 szkl. oleju
    1 i1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao
Wystaw ocenę:

4.94 (167 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka biszkoptowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka biszkoptowa 1. Żółtka oddzielić od białek , ubić na sztywną pianę , porcjami dosypywać cukier i wanilię , ubijać do rozpuszczenia się cukru . Dodać żółtka cały czas ubijając wlewać olej , mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia powoli dodawać do ubitej masy jajecznej , delikatnie wymieszać , podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao. . Formę na babkę wysmarować olejem , przelać ciasto jasne, na jasne kłaść łyżką ciasto ciemne . Piec około 40 minut w temp. około 175 *C . Po wystudzeniu polać polewą , roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą lub posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować