Babka biszkoptowa

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Babka jest pyszna i wyjątkowo puszysta. Przepada za nią i rodzina, i znajomi

Składniki:

  • 4 jajka
    szklanka cukru
    4 łyżki majonezu lub 2-3 łyżki oleju
    budyń
    cukier waniliowy
    szklanka mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    tłuszcz i bułka tarta

    Lukier cytrynowy:
    150 g cukru pudru
    sok z 2 cytryn
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Lukier

Babka biszkoptowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka biszkoptowa 1. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą pianę, delikatnie dodajemy majonez, mąkę z proszkiem, budyń i cukier waniliowy. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodajemy 2 łyżki oleju.
  • 2. Ciasto wylewamy do wysmarowanej i posypanej bułką tartą tortownicy z kominkiem. Pieczemy 50 minut w temperaturze ok. 180 °C.
  • 3. Robimy lukier. Na małym ogniu rozpuszczamy cukier puder z sokiem. Polewamy upieczoną i wystudzoną babkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować