Babka bananowo-cytrynowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prosta w przygotowaniu, pyszna i wilgotna w środku babka z bananów i cytryn, oprószona cukrem pudrem.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany
    3/4 szklanki cukru
    2 cytryny
    100 ml oleju rzepakowego
    250 gram mąki tortowej
    15 gram proszku do pieczenia
    tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka bananowo-cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany łamiemy na kawałki i rozdrabniamy w rozdrabniaczu razem z cukrem. Cytryny dokładnie szorujemy, ścieramy z nich skórkę i wyciskamy sok. Dodajemy do bananów.

    Dodajemy również olej oraz jajka i miksujemy, stopniowo wsypując mąkę i proszek do pieczenia.

    Wlewamy ciasto do formy posmarowanej olejem.

    Pieczemy przez około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

    Gotową babkę oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować