Babka bananowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Babka na wielkanocny stół

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 dojrzałe banany
    1 szklanka mąki graham pszennej
    1 szklanka mąki tortowej pszennej
    1/3 szklanki oleju rzepakowego
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki cukru trzcinowego
    2 łyżeczki sody oczyszczonej
    5 dkg orzechów włoskich
    5 dkg orzechów brazylijskich
    3 łyżki ziaren słonecznika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka bananowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać, pokroić i zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy owocowej dodać pozostałe składniki i 6 łyżek wody i zmiksować na jednolitą masę, na końcu wymieszać z bakaliami. Ciasto przelać do farmy na babkę lub keksówki. Piec 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone ciasto udekorować polewą i wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Mąka pełnoziarnista

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować