Babka ajerkoniakowa

  • wyświetlono: 412 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Szybka i smaczna :)

roza28
  • 80min

Składniki

4 jajka
250 gr. cukier puder
250 gr. mąka ziemniaczana
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 szkl. oleju
1/4 szkl. likier jajeczny

Sposób przygotowania przepisu:

Babka ajerkoniakowa

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i likier. Wszystko razem połączyć. Piec 50 min. 180 st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

tort ajerkoniakowy

Dodane przez: PolskaGotuje

Tort ajerkoniakowy

łatwy i szybki torcik

Karpatka z ajerkoniakiem

Dodane przez: teresa-kr

Karpatka ajerkoniakowa

Pyszny krem z ajerkoniekim czyni...

Ajerlikier torta

Dodane przez: roza28

Tort ajerkoniakowy

Tort jest smaczny i szybko sie...

Torciki ajerkoniakowe

Dodane przez: iziona

Torciki ajerkoniakowe

W wielu domach na czas Wielkanocny...

Biszkopt ajerkoniakowy

Dodane przez: JOANNA 55a

Biszkopt ajerkoniakowy

można go przełożyć dowolnym kremem,...

Sernik ajerkoniakowy

Dodane przez: zauberi

Sernik ajerkoniakowy

Przepyszny, wilgotny sernik z dodatkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE