Babka 5 minutowa

5 (141 ocen)

Przepis dostałam od cioci, zachwyciła mnie jego prostota. Babka zawsze się udaje.

Składniki:

  • 400 g mąki
    300 g cukru
    1 cukier waniliowy
    1 proszek do pieczenia
    5 jajek
    250 g margaryny Palma
    125 ml ciepłej wody
    50 g kakao
    polewa
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka 5 minutowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki oprócz kakao mieszamy mikserem przez 5 minut. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich wsypujemy kakao, mieszamy.
  • 2. Foremkę z kominem wysmarowujemy tłuszczem i wlewamy jasną masę, Na górę wykładamy ciemne ciasto i widelcem mieszamy tak by powstały "esy floresy".
    Pieczemy godzinę w temp. 180 stopni. Studzimy.
    Dekorujemy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować