Babeczkowe piramidki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nowoczesny sposób podania tradycyjnych babeczek

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag mąki pszennej
    10 dag masła lub margaryny
    1 szklanka cukru
    4 jajka
    1 szklanka kremówki
    1 śmietan-fix
    1 szklanka malin

Babeczkowe piramidki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy z cukrem na parze aż masa zgęstnieje. Masło roztapiamy i studzimy, a następnie mieszamy z masą jajeczną. Wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do natłuszczonych foremek i pieczemy 15 min w 180 stopniach. Studzimy na kratce, gdy wystygną kroimy w poprzek.
    Maliny miksujemy. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę ze śmietan-fixem i cukrem puderm do smaku. Dodajemy owoce i przekładamy babeczki.

Komentarze

Podobne przepisy