Babeczki ze śliwką i kruszonką

5 (148 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dzięki śliwce, smaki się nieco przełamują.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    3 jajka
    1 szkl cukru
    ¾ szkl oleju
    1 ½ szkl maślanki
    3 ¾ szkl mąki
    3 łyżeczki proszku

    Kruszonka:
    125g margaryny
    1 ¼ szkl mąki
    ¼ szkl cukru pudru
    ¼ szkl cukru

    Dodatkowo:
    Cukier puder
    Śliwki
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki ze śliwką i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać mikserem lub ręką. Ciasto przełożyć do foremek od muffinek, tak do połowy wysokości.

    Na każdą babeczkę położyć połówkę śliwki.

    Przygotować kruszonkę i rozłożyć owocach.

    Babeczki włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i piec w 160 stopniach (termoobieg) około 45 minut (do suchego patyczka).

    Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować