Babeczki z truskawkami i polewą czekoladową

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Mimo, że są pracochłonne, to ostateczny efekt wszystko wynagradza. Jeżeli macie więcej wolnego czasu, to polecam je zrobić ;-)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na kruche babeczki:
    * 2 szklanki mąki pszennej
    * 1/3 szklanki cukru pudru
    * szczypta soli
    * 200 g masła, zimnego
    * 2 żółtka

    Masa budyniowa:
    * 2 opakowanie budyniu wanilinowego z cukrem

    Dodatkowo:
    * truskawki
    * polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Babeczki Babeczki

Babeczki z truskawkami i polewą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło, posiekać nożem. Dodać żółtka, cukier, sól i zagnieść, schłodzić przez 60 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm, delikatnie podsypując stolnicę mąką. Kubkiem lub foremką do ciastek wykrawać kółka trochę większe niż średnica naszych foremek do babeczek. Wykrojonym ciastem wylepić foremki do babeczek, wysmarowanych uprzednio masłem (najlepiej masło roztopić i dokładnie wysmarować pędzelkiem każdą z foremek). Przed samym pieczeniem ponownie schłodzić w lodówce przez 60 minut.

    Piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni lub do zarumienienia.
  • 2. Przygotować budynie z połowy ilości mleka zalecanego na opakowaniu. Jeszcze ciepłym budyniem wypełnić babeczki. Udekorować owocami i polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować