Babeczki z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wytworne i delikatne babeczki z delikatnym kremem i truskawkami

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:

    200 g mąki pszennej
    1 i 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
    1/4 płaskiej łyżeczki soli
    80 g cukru
    100 g masła
    250 g jogurtu naturalnego
    2 jajka
    3 łyżki kakao

    Krem:
    500 g śmietany 30%
    1 op. serka mascarpone 250 g
    5 łyżek cukru pudru (lub więcej, jak ktoś lub bardzo słodkie
    1 op. cukru waniliowego

    1 op. truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki Krem

Babeczki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C ( termoobieg 160 st.C).
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem i kakao. Masło roztopić i lekko przestudzić. Następnie wlać do miski i wymieszać z jogurtem i jajkami. Ciasto rozłożyć równomiernie w zagłębieniach formy. Piec 25 minut. Wyłożyć na kratkę kuchenną. Po 5 minutach wyjąć z formy, zdjąć papilotki i pozostawić do wystygnięcia.
    Śmietanę ubić , dodać cukier puder i cukier waniliowy, dalej ubijać, potem wymieszać z serkiem.
    Krem przełożyć do szprycki z dużą tylką i udekorować babeczki. Truskawki umyć, pokroić na 4 części, powkładać w krem. Gotowe babeczki przełożyć w nowe papilotki. Podawać zaraz po upieczeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować