Babeczki z serem i szynką

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wytrawne babeczki doskonale sprawdzają się na kolację jak i dla gości . Są podzielne i szybkie do zrobienia . Plusem ich jest to ,że składniki można zmieniać za każdym razem kiedy je pieczemy .

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 1 szklanka mąki pszennej* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 2 jajka* Pół łyżeczki soli* Szczypta cukru* Pół szklanki mleka* 5 łyżek oleju * 1 łyżeczka tymianku lub rozmarynu * 15 dkg ulubionej wędliny* 20 dkg tartego żółtego sera + 10 dkg sera tartego do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki Ser

Babeczki z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki z serem i szynką 1. Wykonanie :

    Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem , solą oraz rozmarynem . Następnie dodajemy olej , jajka oraz mleko . Wszystko dokładnie miksujemy do czasu połączenia się składników . Na koniec dodajemy starty ser oraz pokrojoną w drobne paseczki lub kostkę wędlinę . Dokładnie mieszamy , nie używając już miksera .
    Blaszkę wykładamy papierowymi foremkami , i uzupełniamy je masą . Jedna duża łyżka wystarczy . Tak żeby babeczki miały miejsce wyrosnąć . Jest to około 3/4 foremki . Na koniec nalane ciasto posypujemy tartym serem . Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut a następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze 10 minut celem nie spalenia sera na wierzchu a dopieczenia babeczek w środku.
    Zapraszam po różne dania
    https://www.malgoskawkuchni.com
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować