Babeczki z serduszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
1. Suche składniki przesiać do miski, dodać masło oraz jajka, zmiksować.
2. Ekstrakt waniliowy wymieszać z mlekiem, wlać do pozostałych składników, wymieszać dokładnie.
3. Ciasto podzielić na dwie części Do jednej dodać czerwony barwnik spożywczy i wymieszać.
4. Czerwone ciasto przełożyć do kwadratowej formy (20x20) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 20-25 min. wystudzić.
5. Kiedy ciasto wystygnie, za pomocą foremki wykroić kształt serduszek.
5. Pozostałe ciasto przelać do do 1/3 wysokości papilotki, zanurzyć serduszka i przykryć pozostałym ciastem, tak oby całość wynosiła 2/3 papilotki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 20-25 min. Wystudzić.
Krem:
1.Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu wlewając tylko jedną szklankę mleka. Wystudzić.
2. Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. Partiami dodawać budyń i zmiksować na gładki krem.
3. Przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną tylką. (u mnie wilton #2D)
Dekoracja:
1. Babeczki udekorować kremem i pikierami.
Komentarze