Babeczki z ricottą i mascarpone

  • wyświetlono: 753 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smakują naprawdę wyśmienicie i szybko znikają z talerza.

beniawojt
  • 12 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

opakowanie gotowego spodu na pizzę
250 g serka ricotty
250 g serka mascarpone
2 jajka
8 pomidorków koktajlowych
łyżeczka suszonego tymianku
szczyptę gałki muszkatołowej
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Babeczki z ricottą i mascarpone

  • 1. Z ciasta wyciąć szklanką o średnicy 8 cm 12 krążków.
    Foremkę na babeczki wysmarować masłem i wyłożyć wyciętymi krążkami z ciasta.
  • 2. Sery wymieszać z jajkami w misce,dodać tymianek,gałkę i doprawić do smaku sola i pieprzem.
    Przygotowaną masę nałożyć do foremek.
    Na wierzchu ułożyć pokrojone w ósemki pomidorki.
    Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w kilka chwilśniadaniekolacjababeczki wytrawnebabeczki z serem
 

Komentarze

Podobne przepisy

Kruche babeczki z pastą z tuńczyka

Dodane przez: czarrna

Kruche babeczki z pastą z tuńczyka

Wytrawne babeczki :)

Mięsne babeczki nadziewane fetą z kremem z selera

Dodane przez: aga3103

Babeczki z szynki nadziewane fetą z selerowym...

Małe, mięsne babeczki zamiast tradycyjnej...

Wytrawne babeczki

Dodane przez: Blodka

Wytrawne babeczki

Pyszne babeczki na słono - doskonałe...

Babeczki Carbonara

Dodane przez: beniawojt

Babeczki Carbonara

Smaczne babeczki na słono,fajna...

Babeczki selerowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Babeczki selerowe

Zapraszam na małe i zdrowe babeczki...

Paszteciki z kapustą i grzybami

Dodane przez: Annie_Ka

Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki smakują znakomicie zarówno...