Babeczki z pistacją i truskawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z mąki , masła ,jajek oraz kwaśnej śmietany zagniatam ciasto , zawijam w folie i na 1 godz. wkładam do lodówki ,następnie wyjąć na oprószony mąką blat rozwałkować cienko ciasto wycinać szklanką krążki,
krążki umieścić w foremce od mufinek ,piec w temp.190 stopni 15 minut
wystudzić , pół truskawki kłaść na dno babeczki
pianka :
galaretkę truskawkową rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu ,wstawić do lodówki,szklankę truskawek zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru,wstawić do lodówki ,gdy galaretka zacznie tężeć dolać do musu truskawkowego i jeszcze raz zmiksować ,napełnić babeczki pianką ,posypać pistacjami i na 2 godz .wstawić do lodówki .
Komentarze