Babeczki z owocami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

sekret udanych babeczek tkwi w kremie, nie może być on ani za słodki ani bez smaku

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • ciasto kruche:

    -2 szklanki mąki
    -200 g margaryny zimnej
    - 2 żółtka
    -2 pełne łyżki cukru pudru

    krem:

    - jedno opakowanie serka mascarpone
    - 500 ml śmietany 30% lub 36%
    - cukier waniliowy
    - ok 2 łyżek cukru pudru

    dodatki:

    - owoce- najlepiej świeże , sezonowe

    można również dekorować róznymi posypkami, tartą czekoladą i czym tylko chcemy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagniatamy w jak najkrótszym czasie i wkładamy je do lodówki na ok 30 min. W tym czasie foremki smarujemy margaryna i oprószamy mąką. Schłodzone ciasto wałkujemy, wykrawamy krązki i wykładamy nim foremki.
    Wypełnione foremki układamy na blaszce i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni na ok 15 minut. Po upieczeniu ostrożnie je wyciągamy.

    Schłodzoną śmietane ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone i ubijamy tak długo aż utworzy jednolitą mase.

    Upieczone i ostudzone babeczki wypełniamy kremem i dekorujemy według uznania

    Życzę smacznego:D
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować