Babeczki z niespodzianką

0 (0 ocen)

Kruche babeczki z owocami zalanymi galaretką i masą z bitej śmietany z serkiem mascarpone z dodatkiem zielonej herbaty.Pycha !!!

Składniki:

  • Kruche babeczki 36 sztuk (kupione lub upieczone samodzielnie)
    galaretka cytrynowa
    mała kiść winogron lub inne owoce
    śmietana 30% 400 ml
    śmietan-fix 2 szt
    serek mascarpone 200 g
    łyżka cukru pudru
    kopiasta łyżka ciemnego kakao
    łyżeczka czubata sproszkowanej zielonej herbaty(można więcej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki z winogronem 1. Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, ostudzić.
    Babeczki rozłożyć na tacy, do każdej włożyć po połówce winogrona ,wcześniej wyjąć pestki.
    Zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki.
  • babeczki gotowe 2. Serek wymieszać ze sproszkowaną herbatą (można zmielić w młynku do kawy) , podzielić na połowę i do jednej dodać kakao, dokładnie wymieszać.
    Śmietanę ubić z cukrem i śmietan-fixem, podzielić na dwie części, do jednej dodać serek z kakao , do drugiej biały.Zmiksować chwilę, aby się połączyło.
    Wkładać do rękawa cukierniczego lub szprycy obie masy po połowie i wyciskać na babeczki.

Porady

Zamiast winogron można użyć innych owoców np. poziomek, jagód,wiśni oraz galaretki w odpowiednim smaku. Krem wyciskałam końcówką w kształcie gwiazdki zaczynając od środka dookoła w kierunku brzegów. Zamiast kakao można użyć barwnika cukierniczego w dowolnym kolorze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować