Babeczki z nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest to pierwszy wypiek, który zrobiłam sama, dlatego te babeczki zawsze z radością robię i zawsze szybciutko zostają zjedzone przez moją rodzinę.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki oleju; 1 szklanka mleka; 2 jajka; 1
    szklanka cukru; 2 szklanki mąki pszennej; 1 łyżeczka proszku do
    pieczenia; 1 łyżka olejku bananowego; szczypta soli; tabliczka czekolady
    lub dżem; cukier puder do posypania.

Babeczki z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wymieszaj z olejem i jajkami. Następnie wsyp do tego cukier, mąkę,
    proszek do pieczenia i szczyptę soli. Do smaku dodaj olejek bananowy.
    Formę do babeczek posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Formy do
    połowy wypełnij masą, następnie daj dżem lub kostkę czekolady. Zalej
    nadzienie masą. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Babeczki piecz przez 20
    min. Po ostygnięciu posyp babeczki cukrem pudrem. Smacznego!

Porady

Jako nadzienie najlepiej nadaje się dżem własnej roboty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy