Babeczki z mortadelą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szczególnie polecam gdy mamy w domu małego niejadka...prostsza i szybsza alternatywa dla zapiekanki makaronowej.

  • 40 min

Składniki:

  • przepis na 8 średnich foremek na muffinki

    4 jajka
    garść startego sera żółtego
    12 plasterków mortadeli wąskiej w obwodzie lub 6 dużych plasterków
    1/4 papryki
    3 pieczarki
    szklanka makaronu rurki
    2 łyżki kukurydza
    2 łyżki fasolka czerwona
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    kilka plasterków pora

Babeczki z mortadelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, rozdrobniony czosnek oraz ser mieszamy razem, dodajemy szczyptę soli i pieprzu.
    Makaron gotujemy.
    Mortadele kroimy w cieniutkie plasterki i wykładamy nią boki foremek, następnie układamy ugotowany makaron i w środek wkładamy rozdrobnione warzywa polewamy masą jajeczną.

    Wkładamy do piekarnika na około 20 min. w tem. 160-180 st.

Porady

Świetnie smakują z sosem czosnkowym oraz sałatą mocno skropioną sosem winegret.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy