Babeczki z migdałami

0 (0 ocen)

  • 45 min

lekkie, słodkie i pyszne :) inspiracja zapożyczona od ewelinaa1990 :)

  • 45 min

Składniki:

  • -3 jajka
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1 łyżka kakao
    - półtora szklanki cukru
    - 0.5 szklanki oleju
    - 0.5 szklanki wody
    -1,5 szklanki mąki
    - 0,5 opakowania migdałów tartych + do ozdoby w plastrach

Babeczki z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • z podanego przepisu można stworzyc aż 30 tych cudeniek 1. Jajka w całości miksujemy dosypując po łyżce cukru aż wsypiemy całość (półtorej szklanki), następnie dodajemy olej i wodę. W kolejnym kroku dodajemy mąkę z przesianym proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy na małych obrotach lub ręcznie dosypując starte migdały (myślę że orzechy posiekane lub gorzka czekolada rozdrobniona też będzie dobra).
  • 2. Do papilotek przelewamy po 2 – 3 łyżeczki masy ( tak by sięgała do połowy foremki) i pieczemy 25- 30 minut w 200 stopniach. Dekorujemy według własnej fantazji : )
  • słodkie maleństwo 3. Przepis ten został zaispirowany przepisem użytkowniczki ewelinaa1990 która zaproponowała przepis na te babeczki w wersji z bananami :

    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/babeczki-czekodowo-bananowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy