Babeczki z masłem orzechowym naturalnym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Kruche babeczki z pysznym kremem z mascarpone z dodatkiem masła orzechowego naturalnego :)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Babeczki:
    - 300g mąki
    - 150g masła lub margaryny
    - cukier waniliowy
    - 65g cukru pudru
    - 3 żółtka
    - szczypta soli.
    Masa:
    - serek mascarpone 250g
    - 4 łyżki masła orzechowego naturalnego
    - 1 łyżka cukru pudru.

Babeczki z masłem orzechowym naturalnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto na korpusy babeczek i odstawić do lodówki na 30min.
    Po tym czasie wyklejać ciastem foremki (wcześniej posmarowane tłuszczem) na babeczki (ja miałam większe), nakłuć widelcem i włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C przez ok. 10min (do zarumienienia).

    Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i masłem orzechowym. Nałożyć do babeczek i można schłodzić w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy