Babeczki z mascarpone i truskawkami

0 (0 ocen)

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i łączyć różne smaki, tak powstały te babeczki.

Składniki:

  • Ciasto:

    4 żółtka
    kostka margaryny
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2,5 szklanki mąki
    pół szklanki cukru pudru
    3 łyżki kwaśnej śmietany

    Nadzienie:

    250 g serka mascarpone
    pół kostki masła
    pół szklanki cukry pudru
    truskawki
    biała czekolada

Babeczki z mascarpone i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto, odkładamy do zamrażalki na 10 minut, następnie natłuszczamy foremki do babeczek i wylepiany cienka warstwą ciasta, pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.

    Nadzienie:
    Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy serek i dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa, wykładamy na babeczki szprycą, układamy kawałki truskawek i posypujemy startą, białą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy