BABECZKI Z MASĄ KOKOSOWĄ I JAGODĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Małe babeczki uwielbiane przez każdego.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • CIASTO KRUCHE:
    - 130g mąki pszennej
    - 100g masła
    - 50g cukru pudru
    - 20g kakao

    KREM JAGODOWY:
    - krem do tortu o smaku waniliowym
    - 1/2 szklanki mleka
    - pół szklanki mrożonych jagód leśnych

    MASA KOKOSOWA:
    - 1 krem do tortu waniliowy
    - 200g kokosu
    - 1 szklanka mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki z masą kokosową i jagodą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotować ciasto kruche: ze wszystkich składników zagnieść ciasto, następnie uformować kule i włożyć do lodówki na 20 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć do małych foremek, podziurkować widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.

    2. Przygotować masę kokosową: kokos zagotować z mlekiem, odstawić do wystygnięcia. Następnie masę wlać do miksera, dodać krem do tortu i zmiksować. Masę przekładać do zimnych babeczek.

    3. Przygotować krem jagodowy: mleko i krem zmiksować do uzyskania jednolitej masy, następnie dodać jagody. Krem wyłożyć workiem cukierniczym na masę kokosową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Kakao Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować