Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie i bardzo smaczne babeczki:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja całe: 3 sztuki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - mąka: 150 gramów
    - cukier waniliowy: 2 łyżeczki
    - kakao: 2 łyżki
    - margaryna: 0.5 sztuki
    - śmietana 30 %: 1 sztuka
    - cukier: 2 łyżki
    - wiórki czekoladowe: 1 sztuka
    - masa kajmakowa: 1 sztuka

Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem, Dodać żółtka. Do masy dodać mąkę, kakao i cukier waniliowy wymieszać łyżką. Wlać wystudzoną margarynę. Wymieszać. Napełniać papilotki do 3/4 wysokości.Nałożyć 1/2 łyżeczki masy kajmakowej Piec ok 15 min. w temp 200 stopni.Śmietanę ubić z cukrem i udekorować babeczki, posypać czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy