Babeczki z masą czekoladową

4.5 (143 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Każdy pokocha te babeczki!:)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • - mąka krupczatka: 2 szklanki
    - margaryna: 20 dekagramów
    - żółtka: 2 sztuki
    - cukier puder: 1 szklanka

    - cukier: 0.5 kilograma
    - woda: 1 szklanka
    - masło: 200 gramów
    - cukier wanliowy: 2 sztuki
    - kakao: 100 gramów
    - mleko w proszku: 0.5 kilograma
    - bakalie (orzechy włsokie, rodzynki): 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki z masą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zarobić mąkę, margarynę, żółtka i cukier puder na ciasto i na 30 minut włożyć do lodówki. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek (małymi). Piec w tych foremkach. Ciasto samo się uformuje.
  • 2. Cukier, wodę, masło i cukier waniliowy wsypac do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Dodać kakao, mleko w proszku i bakalie.
  • 3. Gdyby masa była zbyt rzadka dosypać jeszcze trochę mleka w proszku. Gorącą masę nakładac na babeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Bakalie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować