Babeczki z masą budyniową i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zostało mi trochę ciasta z tarty, wykorzystałam je i upiekłam babeczki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto kruche:

    30 dag mąki
    20 dag margaryny
    5 dag cukru pudru
    cukier wanilinowy 3 żółtka
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem budyniowy:

    1 budyń waniliowy
    1/2 l mleka
    1 łyżka mąki krupczatki
    2 łyżki cukru
    10 dag margaryny

    Ponadto:
    truskawki


Babeczki z masą budyniową i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto i dać do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkować,wycinać foremkami krążki i wylepić babeczki. Nakłuć widelcem i upiec na złoty kolor. Ostudzić.
  • 2. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, dodając do mleka margarynę i cukier, a do proszku budyniowego mąkę krupczatkę. Masę budyniową trochę przestudzić, przełożyć do rękawa cukierniczego i napełniać babeczki. Udekorować połówkami truskawek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy