Babeczki z mango

4 (3 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś zapraszam na przepyszne i bardzo wilgotne babeczki z mango. Do ciasta dodałam gotową pulpę z mango. Bardzo Was zachęcam do spróbowania tego produktu, bo dzięki niemu stworzycie ciasta i desery, w których każdy się zakocha!

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na babeczki:
    115 g miękkiego masła
    200 g cukier
    2 duże jajka
    210 g mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    270 g pulpy z mango (puree)

    Składniki na krem:
    250 g serka mascarpone
    200 ml śmietanki 30% lub 36%
    2 łyżki cukru pudru

    Dodatkowo:
    ok. 50 g pulpy z mango (puree)
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie babeczek z mango:
    Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.
    Masło ucieramy z cukrem na puszysta masę. Do masy dodajemy jajka i miksujemy kilka chwil. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i mieszamy na niskich obrotach do uzyskania jednolitego ciasta. Na koniec dodajemy pulpę z mango i miksujemy aż otrzymajmy gładkie i jednolite ciasto.
    Ciastem napełniamy foremki do pieczenia babeczek/muffinek (3/4 wysokości).
    Pieczemy ok. 20-25 minut do tzw. suchego patyczka.
    Babeczki studzimy na kratce.

    Przygotowanie kremu:
    Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Mascarpone miksujemy kilka chwil i łyżka po łyżce dodajemy bitą śmietanę. Delikatnie mieszamy.
    Krem przekładamy do szprycy i ozdabiamy nim wierzch babeczek. Całość polewamy pulpą z mango.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować