Babeczki z kruszonki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Coś na szybko. Prosty przepis, nie trzeba się denerwować, że nie wyjdzie, bo zawsze się udaje!

  • 45 min

Składniki:

  • Kruszonka:
    1 margaryna
    3 szkl mąki
    1 szkl cukru pudru
    4 żółtka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Beza:
    4 białka
    3/4 szkl cukru zwykłego
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    Ponadto:
    0,5kg śliwek

Babeczki z kruszonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki wydrylować i pokroić w kostkę. Składniki na kruszonkę dokładnie wymieszać, aby powstały okruszki ciasta.
    Białka ubić na sztywno, dodać cukier i na końcu mąkę.
    Do foremek na babeczki usypać kruszonki, na to pokrojone śliwki, do każdej foremki wyłożyć po łyżce bezy i na wierzch znów odrobinę kruszonki. Piec w temp 180 st do zarumienienia się bezy na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy