Babeczki z kremem budyniowym i owocami

4.5 (170 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis na babeczki, które można komponować na wiele sposobów.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • na około 20 babeczek

    1 szklanka mąki
    1/2 kostki masła (miękkiego)
    1 łyżka śmietany
    1 żółtko
    2 łyżki cukru pudru.

    na krem

    1 budyń truskawkowy
    1 szklanka mleka
    1/2 kostki masła (miękkiego)
    2 łyżki cukru pudru (jeśli budyń był bez cukru)
    1/2 opakowania galaretki truskawkowej

    dodatkowo

    owoce
    groszki czekoladowe
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z kremem budyniowym i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto z wszystkich podanych wyżej składników i schłodzić w lodówce około 1 godziny.
    Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na płat o grubości 3-4 milimetry.
    Wykroić szklanką krążki i wyłożyć nimi wysmarowane tłuszczem foremki.
    Spód babeczek nakłuć widelcem.
    Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 minut.

    Budyń zagotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia.
    Dodać masło i miksować do połączenia składników.
    Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody, wlać do kremu i dokładnie wymieszać.
    Poczekać, aż lekko stężeje.

    Krem wyłożyć do upieczonych babeczek, na wierzchu ułożyć owoce i groszki czekoladowe.

    Gotowe babeczki przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować