Babeczki z kremem budyniowym i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Zagnieść ciasto z wszystkich podanych wyżej składników i schłodzić w lodówce około 1 godziny.
Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na płat o grubości 3-4 milimetry.
Wykroić szklanką krążki i wyłożyć nimi wysmarowane tłuszczem foremki.
Spód babeczek nakłuć widelcem.
Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 minut.
Budyń zagotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia.
Dodać masło i miksować do połączenia składników.
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody, wlać do kremu i dokładnie wymieszać.
Poczekać, aż lekko stężeje.
Krem wyłożyć do upieczonych babeczek, na wierzchu ułożyć owoce i groszki czekoladowe.
Komentarze