Babeczki z kaszy kuskus z żółtkiem i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Kasza kuskus z żółtkiem i szczypiorkiem to smaczna aromatyczna zdrowa i sycąca przystawka -polecam na piatkowy obiad i nie tylko.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 kopista szklanka kaszy kuskus
    bulion warzywny-około 2 szklanki
    3 żółtka
    2-3 łyzeczki posiekanego szczypiorku
    2 łyzki oleju
    sól
    pieprz swiezo zmielony
    szczypta curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Babeczki z kaszy kuskus z żółtkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Kaszke kuskus wsyp do salaterki i zalej wrzącym bulionem tak by poziom bulionu nieco przekraczał poziom kaszy.Odczekaj kilka minut, rozdrobnij widelcem i wymieszaj z masłem.Kasze przypraw sola , curry i pieprzem
    2.Porcje kuskusu wkładaj do nieduzżch foremek na babeczki i mocno docinij łyżką.Odwracaj każdą na talerz.
    3. Żółtka usmaż na oleju. Podczas smazenia posyp zółtka posiekanym szczypiorkiem .Odsącz z nadmiaru tłuszczu i układaj po jednym na babeczce z kaszy i oprósz świezo zmielonym pieprzem, udekoruj posiekanym szczypiorkiem.Smacznego

Porady

posiekany szczypior moza równiezwymieszac z kasza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować