BABECZKI Z KASZY JAGLANEJ, TUŃCZYKA I PESTO

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

DELIKATNE, MIĘKKIE I ZDROWE BABECZKI

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    garść zielonej ugotowanej fasolki szparagowej
    1 czerwona cebula
    1 czerwona papryka
    2 łyżki pestek dyni
    3 łyżeczki czerwonego pesto z suszonych pomidorów
    1 jajko
    1 łyżka posiekanej pietruszki
    sól
    pieprz
    szczypta chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Pesto Przekąski

Babeczki z kaszy jaglanej, tuńczyka i pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut na małym ogniu pod przykryciem.
    Paprykę, fasolkę i obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Kaszę mieszamy z warzywami. Dodajemy pesto, pestki dyni, pietruszkę, sól, pieprz oraz chilli do smaku. Mieszamy. Jajko roztrzepujemy widelcem. dodajemy do warzyw. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Dodajemy do farszu i mieszamy do połączenia się składników.

    Masę przekładamy do foremek natłuszczonych niewielką ilością tłuszczu. Posypujemy odrobiną pestek dyni i pieczmy ok 30 minut w temp. 10 st.

    Babeczki możemy jeść na ciepło lub jak wystygną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować