Babeczki z kaszy gryczanej z dodatkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zostało mi trochę kaszy z obiadu i wpadł mi do głowy pomysł na takie oto pożywne babeczki :)Wyszły naprawdę bardzo smaczne więc polecam :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
    2 jajka
    po pół małej papryki czerwonej, żółtej i zielonej
    kawałek boczku (ok. 100 g )
    1 ogórek kiszony
    2 cebulki ze szczypiorkiem
    łyżeczka suszonego lubczyku
    szczypta mielonej papryki
    suszona natka pietruszki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Babeczki z kaszy gryczanej z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki z kaszy 1. Kaszę włożyć do miski blendera i ją rozdrobnić ( ja użyłam blendera ręcznego), wbić całe jajka i jeszcze raz wszystko zmiksować by powstałą gładka masa. Boczek pokroić w kosteczkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię, można dodać odrobinkę tłuszczu, jeśli sam boczek nie jest tłusty. Paprykę i ogórka również pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, paprykę, ogórka i szczypiorek dorzucić do boczku, chwilę podsmażyć a potem wszystko dodać do zmiksowanej kaszy i jajek. Wymieszać. Blaszkę na babeczki wyłożyć papilotkami i do każdej nałożyć mieszankę kaszy z warzywami i boczkiem. Blaszkę wstawić do piekarnika i piec "babeczki" w temperaturze 180 C przez ok 20-25 min. Babeczki są bardzo smaczne, pożywne i zdrowe. I
  • babeczki z kaszy 2. Babeczki mogą również świetnie nadawać się na piknik czy do szkolnego lunch boxu :) Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować