Babeczki wykonałam z kaszy pozostałej z obiadu i tego co mialam pod ręka.Bez dodatku mąki.Wyszły wilgotne i bardzo smaczne.Moje dzieci prosiły o dokładkę.
50 min
Składniki:
na 10 babeczek:
2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej,
15-20 dkg twarogu,
1,5 banana,
3 jaja,
1/3 szklanki cukru-mozna pominac bo banany sa słodkie,
1 łyzeczka soli.
Babeczki z kaszy gryczanej i banana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twarog rozdrabniamy widelcem,dodajemy kaszę,zmiksowanego banana.Dodajemy żółtka,sól,cukier.Mieszamy mikserem.
Bialka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy, mieszamy delikatnie łyżką.
Masę wlewamy do papilotek. Wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 30 minut.
Po wystudzeniu podajemy z kleksem śmietany,ulubionym owocem.
Komentarze