Babeczki kaszowe z grzybowym farszem i serkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Aby zaskoczyć gości wystarczy niewiele składników i odrobina inwencji twórczej. Świetnie smakują zarówno
za zimno jak i na ciepło.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki babeczek:
    3 szklanki kaszy ugotowanej gryczanej
    3 jaja
    Pół szklanki mleka
    Cebula biała
    Sól, pieprz

    Bułka tarta


    Składniki farszu:
    Cebula biała
    30 dag pieczarek
    15 dag szynki wieprzowej w plasterkach
    Sól, pieprz, olej.
    Ponadto:
    150 gram kremowego serka typu almette
    mały Kubeczek pomidorków koktajlowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Przystawki

Babeczki kaszowe z grzybowym farszem i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj farsz. Cebulę, pieczarki, obierz, pokrój i usmaż na oleju. Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną
    szynkę, sól i pieprz do smaku i smaż jeszcze przez chwilkę.
  • 2. przygotuj babeczki. Kaszę wymieszaj z jajami, mlekiem, obraną, startą cebulą. Wsyp także sól, pieprz do smaku i
    wymieszaj. Jeśli masa będzie za mało zwarta dodaj nieco bułki tartej. Masę przełóż do foremek na babeczki,
    robiąc pośrodku wgłębienie na farsz. Piecz około 25 minut w temperaturze 175 stopni.
  • 3. na wystudzone babeczki wyłóż porcje farszu. Wierzch udekoruj pomidorkami koktajlowymi i kremowym
    serkiem. W wersji na ciepło zamiast białego sera użyć żółtego. Można wtedy od razu do babeczek dodać farsz,
    piec 15 , potem dodać ser żółty, kawałki pomidorów i razem piec jeszcze około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Serek Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować