Babeczki kaszowe z grzybowym farszem i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj farsz. Cebulę, pieczarki, obierz, pokrój i usmaż na oleju. Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną
szynkę, sól i pieprz do smaku i smaż jeszcze przez chwilkę.
2.przygotuj babeczki. Kaszę wymieszaj z jajami, mlekiem, obraną, startą cebulą. Wsyp także sól, pieprz do smaku i
wymieszaj. Jeśli masa będzie za mało zwarta dodaj nieco bułki tartej. Masę przełóż do foremek na babeczki,
robiąc pośrodku wgłębienie na farsz. Piecz około 25 minut w temperaturze 175 stopni.
3.na wystudzone babeczki wyłóż porcje farszu. Wierzch udekoruj pomidorkami koktajlowymi i kremowym
serkiem. W wersji na ciepło zamiast białego sera użyć żółtego. Można wtedy od razu do babeczek dodać farsz,
piec 15 , potem dodać ser żółty, kawałki pomidorów i razem piec jeszcze około 10 minut.
Komentarze