Babeczki z karmelizowaną dynią i kremem z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wylepiamy nim foremki na babeczki. Z części ciasta wykrawamy listki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Babeczki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Ciastka przez około 10 minut.
2.Krem: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem do białości.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Letnią czekoladę stopniowo dodajemy do utartej margaryny i ucieramy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
3.Karmelizowana dynia: Dynię obieramy, kroimy w małą kostkę i myjemy. Dynię przekładamy na patelnię i podlewamy niewielką ilością gorącej wody, dusimy do półmiękkości, odparowujemy nadmiar wody. Dodajemy masło, oba cukry i sok z cytryny. Dynię karmelizujemy. Gdy będzie miękka studzimy.
4.Składanie: Do babeczki wyciskamy krem, nakładamy porcję dyni i dekorujemy ciastkiem
Komentarze