Babeczki z jajecznicą i bekonem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Rewelacyjne babeczki na jeden kęs.Wypełnione jajecznicą z bekonem i świeżymi ziołami,udekorowane wybornym salami.Przygotujesz je w 10 minut.Dla komputerowego geeka liczy się czas.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - bekon: 2 plastry
    - salami: 4 plastry
    - bazylia (świeża/listki): 10 sztuk
    - sól: 1 szczypta

    - babeczki z ciasta kruchego (do nadzień słonych i pikantnych,np. "Dan Cake"): 6 sztuk

Babeczki z jajecznicą i bekonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bekon pokroić w drobną kosteczkę,wrzucić na rozgrzaną patelnię teflonową.Lekko zrumienić.W tym czasie rozbić jajka,lekko posolić,roztrzepać widelcem,wlać na patelnię z bekonem,usmażyć.Listki bazylii drobno posiekać,wrzucić do usmażonej jajecznicy,wymieszać.
  • królewska przystawka 2. Babeczki nadziewać jajecznicą.Udekorować plasterkami salami.Gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy