Muffinki z jagodami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne jagodowe babeczki, w połączeniu z biała czekoladą, kremówką i malinami... po prostu niebo w gębie :)

Składniki:

  • - 2 szklanki mąki
    - pół szklanki cukru
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - szklanka mleka
    - 100 g masła
    - 2 jajka
    - aromat waniliowy
    - szklanka jagód
    - 50 g białej czekolady
    - 250 ml śmietanki kremówki 30%
    - garść malin

Muffinki z jagodami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztopione, przestygnięte masło mieszamy z mlekiem, jajkami i odrobiną aromatu waniliowego. W drugim naczyniu łączymy ze sobą suche składniki, czyli mąkę, proszek do pieczenia i cukier, następnie dodajemy jagody i łączymy obie masy delikatnie mieszając. Czekoladę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z resztą składników. Formę do muffin wykładamy papilotkami, nalewamy ciasto i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 20-25 minut do suchego patyczka. Babeczki dekorujemy ubitą kremówką i malinami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2016

Komentarze

Podobne przepisy