Babeczki z jabłkami, orzechami i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ciasto robi się w mig, wystarczy tylko wszystko wymieszać. Smakują nam bardzo i zawsze się udają!

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka całe: 4 sztuki
    - margaryna Kasia: 170 gramów
    - cukier zwykły: 1 szklanka
    - mąka tortowa przesiana: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - ekstraktu z wanilii: 2 łyżeczki
    - aromat waniliowy: 1 łyżeczka
    - jabłka pokrojone: 2 sztuki
    - rodzynki drobne: 1 opakowanie
    - orzechy włoskie: 0.5 opakowania
    - żurawina suszona: 1 opakowanie
    - cukier trzcinowy Demerara do posypania: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z jabłkami, orzechami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczka z jabłkami, orzechami i rodzynkami 1. Jajka zmiksować z cukrem, dodać margarynę i mąkę( wymieszaną z proszkiem do pieczenia). Dodać ekstrakt i/lub aromat.
    Wszystko nakładać do foremek od muffinek (3/4 pojemności foremki) bądź wylać na kwadratową formę.
    I tutaj pełna dowolność komponowania wierzchu babeczki.
    (Ja powtykałam jabłka, rodzynki, orzechy, żurawinę, posypałam cukrem trzcinowym.)
    Wszystko piec w prodiżu przez 30min.
    Ciasto musi się zarumienić, najlepiej sprawdzać patyczkiem czy nie jest już w środku surowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować