Babeczki z gryczano-czekoladowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: mąkę przesiej przez sitko razem z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier puder , margarynę i posiekaj dokładnie nożem. Na końcu dodaj żółtka, jajko i zagnieć dokładnie ciasto.
Farsz: czekolady roztop w kąpieli wodnej razem z masłem. Następnie powstałą , lekko wystudzoną masę wymieszaj z kaszą gryczaną, orzechami, białkami, kakao, cynamonem i cukrem waniliowym. Wsyp też do smaku cukier puder i wymieszaj szpatułką.
2/3 ciasta wyłóż na dno i brzegi foremek na babeczki . Do środka wyłóż nadzienie. Na wierzch wyłóż rozdrobnione kawałki reszty ciasta. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz około 25 -30 minut.
Komentarze