Są bardzo wilgotne, z dodatkiem lekko kwaskowatej domowej galaretki porzeczkowej są pyszne. Krem z serków idealnie łączy się w całość tworząc niepowtarzalny smak.
20 min
Składniki:
Składniki na 12 sztuk:
200 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g masła roztopionego
100 g cukru
100 g śmietany kwaśnej 18%
50 ml mleka
1 jajko
mały słoiczek galaretki porzeczkowej (użyłam galaretki własnej roboty z czerwonych porzeczek)
Babeczki z galaretką porzeczkową i kremową czapeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, jajko, śmietanę, mleko, cukier i roztopione masło. Całość zmiksować. Przygotować formę na muffinki, do papilotek włożyć porcję ciasta. Piec w 200 stopniach 15-20 minut.
Serek ubijamy z cukrem (miodem), dodajemy syropu z porzeczki. Wystudzonym babeczkom odcinamy górną część, robimy wgłębienie i wkładamy łyżeczkę galaretki. Przykrywamy odciętą część babeczki.
Na koniec babeczki udekorować porcją kremu i na szczycie odrobiną galaretki.
Komentarze