Babeczki z porzeczkową nutką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagniatamy.
2.Ciasto rozwałkuj i foremkami odciśnij wzór foremki. Wypełnij suchą foremkę ciastem dociskając do brzegów. Babeczki pieczemy około 15 minut w 160-180 stopniach.
3.Po upieczeniu foremki odwracamy i lekko pukamy w dno foremki, a babeczki powinny wyskoczyć.
4.Po wystudzeniu wykładamy na środek babeczki po 1 łyżeczce dżemu.
5.Krem. Miękkie masło ucieramy 3 minuty na puch i dodajemy partiami cukier puder. Ubijamy 8 minut na puszystą masę. Dodaj mleko, sok z cytryny i kakao delikatnie mieszając. Przełóż krem maślany do szprycy z dekoracyjną końcówką.
6.Następnie wyduszamy krem na babeczki z dżemem robiąc ładną rozetę.
7.Gotowe babeczki dekorujemy ozdobami.
Porady
Takie upieczone babeczki możemy przechowywać w pojemniku.
Komentarze