Babeczki z cukinią i pistacjami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tym razem cukinie wykorzystałam do słodkich babeczek. Z dodatkiem pistacji całość jest pyszna.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cukinia 250 g,
    jajka 2 szt,
    olej 1/2 szk,
    cukier 2/3 szk,
    mąka 1 i 1/2 szk,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    sól 1 szczypta,
    skórka z otartej limonki 1 łyżeczka,
    Polewa:
    cukier puder 2/3 szk,
    sok z limonki 1 łyżka,
    pistacje obrane i posiekane 30 g,
    ciepła woda,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki z cukinią i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o średnich oczkach i odcisnąć nadmiar soku. Cukinię wymieszać z cukrem, jajkami i olejem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą oraz skórkę z limonki. Całość zmiksować do momentu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 3/4 wysokości. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
    Do cukru pudru dodać sok z limonki i odrobinkę ciepłej wody. Całość wymieszać i polukrować babeczki. Posypać pistacjami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować