Babeczki z chleba tostowego

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Zwykłe śniadanie podane w niezwykły sposób.
A dlaczego niezwykły ?
Bo podane w formie babeczek.
Chleb tostowy z kilkoma dodatkami może zamienić się w smaczną propozycję na ciepłe śniadanie.
Może się skusicie ?

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • składniki na 17 babeczek

    500 g chleba tostowego
    10 jajek
    1/2 szk mleka
    1/2 szk prażonej cebulki
    2 garści świeżego szpinaku
    10 koktajlowych pomidorków
    100 g żółtego sera
    100 g wędzonego boczku ( plastry )
    200 g podsuszanej kiełbasy krakowskiej ( plastry )
    1/2 szk posiekanego szczypiorku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
    Jajka wbić do drugiej miski, wlać mleko i rozmieszać.
    Dodać cebulkę, posiekany szczypiorek i szpinak oraz wrzucić pokrojone pomidorki i starty na tarce ser.
    Następnie dodać do smaku sól i pieprz i na koniec pokrojone w kostkę plastry boczku i kiełbasy i ponownie wymieszać.
    Do miski z tymi składnikami przerzucić kostki chleba tostowego i wszystko ze sobą połączyć.
    Formy do babeczek wysmarować olejem ( można powkładać papilotki, lepiej babeczki wyjdą z formy ).
    We wgłębienia kłaść uformowane porcje przygotowanej masy.
    Babeczki piec 25 minut w 190 stopniach.
    Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować