Babeczki z bitą śmietaną i białą czekoladą.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Lekkie i pyszne.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki pszennej
    10 dag masła lub margaryny
    5 dag cukru pudru
    1 jajko
    szczypta proszku do pieczenia

    dodatkowo:
    śmietana kremówka 30 % ( 1 szklanka )
    pół tabliczki mlecznej czekolady ( 5 dag )
    cukier puder do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki z bitą śmietaną i białą czekoladą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.Po tym czasie wałkować i wylepiać foremki do pieczenia babeczek posmarowane masłem.Piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczone wystudzić.
  • 2. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem do smaku.Nałożyć do upieczonych babeczek i obficie udekorować startą białą czekoladą.
  • 3. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Porady

Z porcji wyszło mi 16 sztuk babeczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tort z bitą śmietaną i białą czekoladą

To może cię zainteresować