Babeczki Wspomnienie Jesieni

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kiedy za oknem pada śnieg czsto piekę te babeczki. Ich smak przypomina mi o długich jesiennych wieczorach.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - cukier (JA LUBIĘ BABECZKI MNIEJ SŁODKIE I DAJĘ 1 SZKLANKĘ CUKRU): 1.5 szklanki
    - mąka pszenna tortowa: 3 szklanki
    - soda: 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - olej: 275 mililitrów
    - gruszki: 6 sztuk
    - WANILIA ( WYSKROBANE NASIONKA): 1 sztuka
    - GOŹDZIK MIELONY ( MAŁA SZCZYPTA): 1 szczypta

Babeczki wspomnienie jesieni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. JAKA UBIĆ Z CUKREM NA PUCH
  • 2. DODAĆ MĄKĘ, PROSZEK I SODĘ - WYMIESZAĆ MIKSEREM
  • 3. DODAĆ OLEJ I PONOWNIE WYMIESZAĆ MIKSEREM
  • 4. DODAĆ OBRANE I POKROJONE W KOSTKĘ GRUSZKI , PRZYPRAWY I WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ
  • 5. CIASTO ROZŁOŻYĆ W FOREMCE DO BABECZEK ( JA WYKŁDAM FOREMKI PAPIEROWYMI PAPILOTKAMI)
  • 6. PIEC 20 MIN W TEMP. 180 STOPNI
  • 7. PO UPIECZENIU I WYSTYGNIĘCIU UDEKOROWAĆ WEDŁUG UZNANIA. JA UDEKOROWAŁAM BITĄ ŚMIETANĄ , POMARAŃCZĄ I CZEKOLADOWYMI LISTKAMI

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy