Babeczki waniliowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Z laski wanilii wyjmij delikatnie końcem noża miąższ i wymieszaj go w
misce z masłem i cukrem, aż cukier się rozpuści.
2.Do masy maślanej dodaj jajka i powoli połącz składniki. Przesiej mąkę, dodaj mielone orzechy, proszek do pieczenia i sól.
3.Masą wypełnij 12 papilotek i piecz ciasto 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.
4.Łyżeczkę żelatyny namocz w 5 łyżeczkach zimnej wody. Kiedy napęcznieje podgrzej i mieszaj do rozpuszczenia.
5.Kremówkę ubij i dodaj przestudzona żelatynę, a następnie krem czekoladowy. Wystygnięte babeczki udekoruj bitą śmietaną.
Komentarze