Babeczki waniliowe z lukrem i posypką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Takie babeczki puszyste są idealne na wielkanocny podwieczorek

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    2,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki cukru brązowego
    2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 mały jogurt/180g/
    3 jaja
    0,5 szklanki oleju rzepakowego
    LUKIER:
    1 białko jaja L
    1 szklanka cukru pudru
    DODATKI:
    papilotki
    posypka kolorowa cukrowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Lukier

Babeczki waniliowe z lukrem i posypką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki waniliowe z lukrem i posypką 1. W misce mąkę wymieszam z proszkiem do pieczenia i cukrami.
    Wbijam jajka dodając olej i jogurt.
    Wszystkie składniki szybko miksuje.
  • 2. Papilotki wypełniam ciastem do 2/3 wysokości.
    Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp 180 stopni przez 20 minut.
  • 3. Białko ubijam na sztywno i dosypuję puder .
    Ucieram aż będzie lśniąca i biała masa.
    Ostudzone babeczki polewam dowolnie lukrem.
    Wierzch polukrowanych babeczek posypuję kolorową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Posypka Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować