Babeczki waniliowe z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać do 175°C. Masło utrzeć z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodawać po jednym jajku. Po każdym dodaniu jajka dobrze zmiksować. Dodać ekstrakt waniliowy i też go wmieszać. Przesianą mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i wsypać połowę mąki. Lekko zmiksować, wlać mleko, lekko zmiksować i wsypać resztę mąki i zmiksować tylko do połączenia się składników. Na końcu wsypać czekoladowe kropelki i wymieszać łyżką. Masę rozłożyć do przygotowanych foremek (np. silikonowych) i piec 20-25 min.
Po wystudzeniu udekorować śmietaną ubitą z cukrem i posypać czekoladowymi kropelkami.
Komentarze